Jdi na obsah Jdi na menu
 


Benji

Benji se narodil v únoru 2014 a svůj štěněcí život prožil v děsivých podmínkách romské osady na východě Slovenska. Když mu bylo asi půl roku, zachránila ho slovenská organizace Československý kastrační program, která mu poskytla dočasnou péči a poté mu našla i nový domov. 

Je to hodně akční pejsek, zároveň je ale velmi citlivý a taky tak trochu rebel.

Psím sportům jsme se začali věnovat až v jeho 4 letech. První byla sportovní kynologie, kde si složil zkoušky ZZO a ZOP a poté jsme se vrhli na Dogdancing. Postupně složil všech 12 zkoušek ze 3 divizí a 3 stupňů obtížnosti na známku výbornou a dosáhl na nejvyšší titul Champion of Dogdancing. Vytvořil také 6 krásných DD sestav, se kterými se úspěšně zúčastnil i mnoha závodů. 

Cesta k úspěchu nebyla lehká, Benjamínův nehezký start do života hodně ovlivnil jeho celkové chování. I když už dlouho žije v idylickém prostředí, zůstala mu nedůvěřivost k cizímu prostředí, opatrnost a pocit, že se o vše musí bojovat. Často jsem záviděla jiným majitelům, kteří na trénincích řešili maximálně běžné potíže, adopce Benjiho jsem ale nikdy nelitovala. Dnes jsem na něj neskutečně pyšná, že se i přes všechna úskalí dokázal probojovat mezi ty nejlepší. A jsem mu za všechny ty těžké tréninkové hodiny vděčná, protože jsem se na nich neskutečně moc naučila.

Chtěla bych aby Benjiho příběh oslovil i další lidi, kteří si chtějí pořídit pejska. Aby zvážili, jestli při výběru psa půjdou lehčí cestou výběru v CHS a nebo se rozhodnou zachránit z útulku jednu psí duši. Je to jen na Vás, jestli jim dáte šanci na lepší život, jen Vy rozhodnete o tom, jakým směrem se jejich osud bude ubírat. Mnoho lidí nad problémem plných útulků zavírá oči a snaží se namluvit si, že to vyřeší určitě někdo jiný a proč zrovna oni by si měli dělat starosti navíc. Jenže tak to není. Těm psům můžete pomoci jen a pouze Vy. A je třeba si to uvědomit, je to jen na nás jak budou žít, na tom jestli budeme ochotní slevit ze svého pohodlí proto, aby oni mohli přežít. Až si budete pořizovat nového psa, zastavte se a popřemýšlejte nad tím, zda nutně potřebujete psa z "výběrového chovu" nebo raději zajdete do útulku a zachráníte jednu psí dušičku. Věřte mi, že ten pocit je to úplně nejvíc na světě a nenahradí ho žádné vyhrané závody, ani získané tituly.

A třeba i na Vás tam čeká nějaký ten velký šampion Benjamin !

img_8183.jpg

 
 


Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>